Kefir Sun and Food

Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii jest szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu. Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu. Cena obejmuje 1 szt.

Więcej szczegułów

eco-162
Nowy produkt

29,00 zł

29,00 zł per szt.
10

- +

Dodaj do porównania

Sprzedano:

W tym tygodniu: 6

 
Opis

Kefir oryginalne bakterie KEMPISTY

Zawiera kultury bakterii:

Lactococcus lactis subsp.

Leuconostoc subsp.

Streptococcus thermophilus

Lactobacillus subsp.

Kefir Hefen

Kefirknollen Mikroflora

Z 1 szt saszetki otrzymujemy 1 litr kefiru. Produkt do wielokrotnego namnażania.

Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.

Na zmianę z jogurtem L + działa korzystnie przy zaparciach i po kuracji antybiotykowej. Wytwarzane przez bakterie substancje działają oczyszczająco na organizm.

1 szt/saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Czyli z 1 saszetki otrzymujemy 1 litr Kefiru.

Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie, lub spożywamy zrobiony jogurt i pod koniec zostawiamy około 4 łyżki.

Tradycyjny produkt kwaśnego mleka i napój orzeźwiający, w którym obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się lekki rozwój CO2. Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

ZALETY DOMOWEGO KEFIRU:

Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₁₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.

Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.

Nie zawiera glutenu.

Ma duże zastosowanie w kosmetyce – można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych.

Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.

Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych.

Są przygotowywane według reguł ekologicznych.

Nie zawierają śladowych ilości alergenów.

Wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soji, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.

Z NASZEGO KEFIRU MOŻNA TEŻ ROBIĆ SER. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.

Masa netto: 4,9g +/- 0,05g

Napisz opinię

Kefir Sun and Food

Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii jest szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu. Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu. Cena obejmuje 1 szt.

Napisz opinię

 
Komentarze(2)
2016-07-28
Polecam

Jestem zachwycona, kilka miesięcy temu zakupiłam saszetkę i jogurt nadal robi się pyszny.

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2015-11-05
Bardzo dobry

Naturalny, pyszny kefir. Popijam regularnie :)

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Napisz swoją opinię!

 

WYTWARZANIE:

Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego, koziego lub z nasion, nie UHT.

  1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp. 80°C aby zabić obce bakterie (na powierzchni mleka pojawia się pierwszy kożuszek). Jeżeli używamy mleka pasteryzowanego lub z ziaren podgrzewamy je tylko do temp. 42°

  2. Przelewamy mleko do naczynia ( np. szklanego słoika ) i studzimy do temp. około 42°C.

    WAŻNE:naczynie musi mieć szczelną pokrywkę!!

  3. Dopiero teraz otwieramy saszetkę z bakteriami, wsypujemy do mleka, mieszamy i szczelnie zamykamy naczynie.

  4. Zostawiamy do fermentacji do 16 godzin w temperaturze około 42°C aż do uzyskania właściwej gęstej konsystencji. W tym celu możemy wstawić słoik do garnka z bardzo ciepłą wodą sięgającą poniżej poziomu zakrętki lub nagrzanego wcześniej piekarnika, albo zawinąć w koc.

    Unikamy wstrząsania naczyniem!

    Uwaga!

    Pierwsze namnożenie jeśli nie wychodzi można trzymać nawet do 24 godzin!

  5. Po skwaszeniu zdejmujemy pokrywkę i przechowujemy w lodówce.

Tak przygotowany produkt nadaje się do spożycia, ale również stanowi źródło bakterii do następnego namnażania.

    

KOLEJNE NAMNAŻANIE:

Następne namnażanie najlepiej przeprowadzić w ciągu pierwszych 3 dni, a nie później niż 7 dni od wytworzenia poprzedniego produktu (im starszy zakwas tym gorzej się namnaża).

Na każdy litr nowo przygotowanego mleka (wg pkt. 1 i 2) dajemy 4 łyżki z poprzednio wytworzonego produktu i postępujemy jak poprzednio.

Namnażanie możemy powtarzać wielokrotnie, również ilościowo, aż do chwili kiedy produkt straci swoje właściwości: konsystencję i zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić nową kulturę bakterii.

Namnożony produkt może być przechowywany w lodówce do 7 dni, w saszetce wg terminu przydatności do użycia (saszetkę należy również przechowywać w lodówce).

Z 1 szt saszetki otrzymujemy 1 litr kefiru. Produkt do wielokrotnego namnażania.

Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.

Terapia jogurtowa jak zacząć ? 

Terapię jogurtową rozpoczynamy od jogurtu L+.

Dzięki zawartym w nim bakteriom zostaje przywrócona prawidłowa flora bakteryjna przewodu pokarmowego.

Szczególnie ważny jest Acidophilus, którego działanie wspomaga leczenie chorób przewodu pokarmowego spowodowanych przez Helicobacter pylori.

Po 14 dniach dołączamy kefir.

Rano w dalszym ciągu pijemy jogurt L+ a w południe i wieczorem kefir.

Zawarty w kefirze CO 2 powoduje lepsze przesuwanie pokarmu w jelitach, szczególnie w jelicie grubym. Zawiera on również bardzo dużą ilość kwasu mlekowego.

Dzięki tym walorom powoduje tzw."oczyszczanie" organizmu. (Pokarm, który zbyt długo przebywa w jelicie grubym, wytwarza toksyny, które dostają się do krwi. Powoduje to poranną ospałość, brak energii).

Pijemy więc rano jogurt L+ a w południe i wieczorem kefir, łącznie nawet 1 litr dziennie.

W krajach wschodu kefir nazywany jest "płynem rozkoszy", ponieważ daje dużo energii.

Nadaje się dla osób wykonujących duży wysiłek fizyczny oraz dla odchudzających się.

FILMY:

Zdrowe żywienie - Jadwiga Kempisty

Odchudzanie i żywienie w otyłości - Jadwiga Kempisty

Zdrowe żywienie - mleko - Jadwiga Kempisty

Zdrowe jajko - Jadwiga Kempisty

Stół Wielkanocny - Jadwiga Kempisty

Zdrowe masło - Jadwiga Kempisty

UWAGA: W okresie letnim paczki z bakteriami wysyłane są od poniedziałku do czwartku.

Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003

Ze względu na właściwości zdrowotne sposób dawkowania naszych bakterii może być różny w różnych krajach, z racji różnych przepisów prawnych.

Produkty powiązane

14 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0