Witamina C z kapusty 900g

WITAMINA C Kwas L-askorbinowy pozyskany z kapusty - Produkt naturalny. 

Witamina C w najczystszej postaci.

Nie zawiera żadnych substancji pomocniczych.

Najlepiej przyswajalna przez nasz organizm. Suplement diety

Więcej szczegułów

eco-646
Nowy produkt

79,00 zł

79,00 zł za szt.

- +

Dodaj do porównania

Sprzedano:

W tym tygodniu: 2

 
Opis

NOWOŚĆ!

WITAMINA C Kwas L-askorbinowy pozyskany z kapusty - Produkt naturalny

Suplement diety

Kwas L-askorbinowy nie jest preparatem leczniczym wg norm prawa farmaceutycznego.

Witamina C w najczystszej postaci.

Nie zawiera żadnych substancji pomocniczych.

Najlepiej przyswajalna przez nasz organizm.

Kwas L-askorbinowy pozyskany z KAPUSTY w procesie dwustopniowej (BI)-fermentacji odbywającej się przy użyciu octu winnego i naturalnych składników roślinnych.

dane produktu:

Wzór chemiczny C6H8O6

Gatunek spożywczy Numer wg oznaczeń UE E300

CAS 50-81-7

Numer WE 200-066-2

Stosowanie:

1 płaska łyżeczka do herbaty to ok. 3 g = ok. 3000 miligramów

1 pełna łyżeczka do herbaty to ok. 5 g = ok. 5000 miligramów

Do rozpuszczenia witaminy nie używać gorących płynów, gdyż witamina się utleni.

Do mieszania nie używać metalowych łyżeczek.

Praktyczne porady:

  1. żeby uzyskać najlepszy skutek zażywania witaminy C warto sporządzić napój:

- łyżeczka witaminy C rozpuścić w ok. 100 ml ciepłej strukturyzowanej wody

- dodać do tego ok 100 ml soku z owoców lub warzyw (najlepiej z wyciskarki)

- dodać ok. 4-50 ml musu z rokitnika (złoto z rokitnika)

- dodać 1 łyżeczkę mieszanki olejów tłoczonych na zimno: lnianego i słonecznikowego w proporcji 1:3

Profilaktycznie stosować 1 łyżeczkę dziennie lub stosować powyższy napój 1 raz dziennie.

Przy przeziębieniach, katarze 2-3 razy dziennie po płaskiej łyżeczce z dodatkiem soku z owoców lub warzyw

UWAGA:

w przypadku wystąpienia objawów jelitowych należy zmniejszyć ilość przyjmowanej witaminy C.

Nadmiar witaminy C wydalany jest z moczem.

Jerzy Zięba w książce „Ukryte terapie” zaleca w stanach chorobowych przyjmować co 2 godziny 1 łyżeczkę witaminy C – jeśli wystąpi rozwolnienie zmniejszyć ilość witaminy C o połowę i dalej zażywać, aż do ustąpienia objawów chorobowych.

Kompendium wiedzy o tej witaminie na blogu Akademia Witalności tutaj:

http://www.akademiawitalnosci.pl/najlepszy-kwas-pod-sloncem-l-askorbinowy/

UWAGA:

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Przed zastosowaniem suplementu diety należy sprawdzać datę ważności podaną na opakowaniu.

Nie należy stosować po terminie ważności.

Suplement diety nie może być stosowany przez osoby chorujące na kamicę nerkową oraz mające predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych.

Informacja alergenna:

Produkt może zawierać sezam i orzechy

Przechowywanie:

Przechowuj preparat w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci zgodnie z wymaganiami producenta.

Kraj pochodzenia: Anglia

Waga netto: 900 g

Producent:

Skarby Gai Spółka Cywilna

IQ-POLSKA Sp. z o.o. ES Sp. z o.o.

Napisz opinię

Witamina C z kapusty 900g

WITAMINA C Kwas L-askorbinowy pozyskany z kapusty - Produkt naturalny. 

Witamina C w najczystszej postaci.

Nie zawiera żadnych substancji pomocniczych.

Najlepiej przyswajalna przez nasz organizm. Suplement diety

Napisz opinię

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0