Camu camu sproszkowane Bio 150g Bio Planet

Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. 

Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia.

Więcej szczegułów

eco-701
Nowy produkt

41,00 zł

41,00 zł za szt.
Uwaga : Ostatnie sztuki!

- +

Dodaj do porównania

 
Opis

SUPLEMENT DIETY

Bio Camu Camu - Suplement Diety, Proszek z Owoców (150g)

Owoce Camu Camu (Myrciaria dubia) pochodzą z ekologicznych drzew rosnących w Amazonii. Stanowią najbogatsze, udokumentowane źródło witaminy C, znacznie przewyższające zawartością jej popularne źródła. W Ameryce Południowej wykorzystuje się je do przygotowywania deserów i słodkich napojów.
Camu camu to prawdziwa skarbnica witaminy C (1000–5300 mg/100 g). Jej potężna dawka zawarta w jagodach camu camu bije na głowę acerolę, żurawinę, czarną porzeczkę czy też paprykę lub dziką różę. Witamina C poprawia odporność organizmu, wpływa na tworzenie kolagenu w skórze, wzmacnia zatem włosy, skórę oraz paznokcie. Ma działanie antynowotworowe, co potwierdzają liczne badania naukowe, niszczy komórki rakowe jelita grubego, spowalnia proces starzenia się organizmu.
Jagody camu camu mają właściwości przeciwzapalnie, łagodzą zapalenie stawów, opuchliznę, sztywność oraz ból w stawach. Ponadto redukuje stres oksydacyjny, który powoduje m.in. miażdżyce i otyłość.

ZALETY Camu Camu:

  • zmniejsza ryzyko chorób jelitowych,
  • regulują pracę układu pokarmowego,
  • opóźniają procesy starzenia się w wyniku neutralizowania wolnych rodników,
  • usprawnia funkcjonowanie mózgu,
  • wzmacnia naczynia krwionośne,
  • oczyszcza organizm z niekorzystnych substancji,
  • wykazuje działanie bakteriobójcze, przeciwwirusowe, przeciwzapalne,
  • korzystnie wpływa na wydajność (młodość) narządów wewnętrznych,
  • przyspiesza gojenie się ran.

Ponadto owoce te posiadają niski indeks glikemiczny. W składzie ich można znaleźć również sporą zawartość błonnika, który wspiera prawidłową pracę jelit. Zalecany w diecie odchudzającej, przyczynia się do szczupłej sylwetki.

Już małą porcja pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Nic więc dziwnego, że roślina ta jest wykorzystywana do zapobiegania i leczenia grypy lub przeziębienia. Naukowo dowiedziono również, że miąższ camu camu jest bogaty w przeciwutleniacze i zapobiega szkodliwemu działaniu wolnych rodników. Dzięki obecności w ich składzie m.in. kwasu askorbinowego i troloxu, można znacznie opóźnić procesy starzenia się komórek. Ponadto owoc ten poprawia funkcjonowanie układu immunologicznego.
Produkt dostarcza również cenne aminokwasy: walinę, leucynę i serynę, a także flawonoidy. Spożywane regularnie jagody dostarczają organizmowi sporych dawek witamin z grupy B oraz niezbędnych pierwiastków i minerałów, takich jak żelazo, fosfor, beta-karotenczy wapń.
Poza olbrzymimi pokładami witaminy C, owoce te zawierają liczne przeciwutleniacze oraz rzadko spotykany trolox. Trolox to pochodna witaminy E, która jest rozpuszczalna w wodzie. Ponadto w owocach tych znajdziemy niezbędne pierwiastki oraz witaminy, do których należą wapń, fosfor, żelazo, beta-karoten. Na tym skład Camu Camu się nie kończy, ponieważ składają się one z bardzo cennych flawonoidów, antocyjanów, aminokwasów,a także zawierają kwas elagowy.

SKŁADNIKI:

ekologiczne sproszkowane camu camu (Myrciaria dubia) 100%

ZALECANE SPOŻYCIE:

3,8 g dziennie, tj. jedna miarka dołączona do produktu. Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, lodów, sałatek, jogurtów i innych deserów.

Zawartość witaminy C w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 80 mg (100% referencyjnej wartości spożycia).

UWAGI:

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W  100 g:

Wartość energetyczna - 1325 kJ / 316 kcal

Tłuszcz - 3,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g

Węglowodany - 52 g

w tym cukry - 3,7 g

Błonnik - 26 g

Białko - 7,2 g

Sól - 0,2 g

Witamina C - 2140 mg (2675% dziennej referencyjnej wartości spożycia)

INFORMACJA ALERGENNA:

Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dystrybutor:



Bio Planet S.A.
Fabryczna 9B
05-084 Leszno, Polska

Napisz opinię

Camu camu sproszkowane Bio 150g Bio Planet

Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. 

Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia.

Napisz opinię

Produkty powiązane

23 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0