Olej kokosowy tłocz na zimno 900ml nieraf zap Aura

Odpowiedni do użytku spożywczego oraz kosmetycznego - nawilża skórę i włosy.

Wzmacnia odporność i chroni przed infekcjami.

Więcej szczegułów

eco-134
Nowy produkt

39,90 zł

39,90 zł za szt.
Uwaga : Ostatnie sztuki!

- +

Dodaj do porównania

 
Opis

BIO Olej Kokosowy Tłoczony na Zimno 900ml

Olej kokosowy tłoczony na zimno ze świeżego miąższu orzechów kokosowych pochodzących z upraw ekologicznych. Proces produkcji gwarantuje pełny smak oraz zachowanie składników odżywczych.
Olej kokosowy sprawdzi się w każdej kuchni do smażenia, pieczenia i duszenia, a także do smarowania pieczywa oraz jako dodatek do zup, sosów i innych potraw. Olej kokosowy może być stosowany jako balsam nawilżający skórę i włosy.

Olej kokosowy to bogate źródło cennych i niespotykanych substancji, tj, kwasy laurynowy - występuje tylko w orzechu kokosowym i mleku matki, wzmacnia i buduje odporność oraz posiada właściwości bakteriobójcze, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze oraz kwas kaprylowy - jeden z najsilniej działających wśród naturalnie występujących środków przecigrzybiczych.

Olej kokosowy zawiera witaminę C i E oraz witaminy z gupry B, a także makro - i mikroelementy, np. żelazo, magnez i jod. Regularne spożywanie oleju kokosowego może pomóc przy niskiej odporności, wysokim poziomie "złego" cholesterolu we krwi, odchudzaniu, trądziku oraz w profilaktyce Candida albicanis. 


Skład: 100% olej kokosowy z upraw ekologicznych
Kraj pochodzenia: Sri Lanka.
Kraj producenta: Polska.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce. 

Wartość odżywcza

w 100 g

Wartość energetyczna

3700 kj / 900 kcal

Białko

0,0 g

Węglowodany

0,0 g

Tłuszcz

100 g

Kwasy tłuszczowe nasycone

92 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

6,5 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

1,5 g

Sód

0,0 g

Olej kokosowy można wykorzystać także w domu do pielęgnacji ciała.

Tłuszcz kokosowy znajduje także zastosowanie w kosmetyce. Wsmarowywanie go w głowę to naturalna broń w walce z problemem łupieżu i suchych włosów, natomiast stosowany bezpośrednio na skórę nawilża i działa bakteriobójczo.

Używany jest też do demakijażu, w celu złagodzenia objawów atopowego zapalenia skóry, a zmieszany z brązowym cukrem świetnie sprawdza się w roli peelingu.

ZALETY OLEJU KOKOSOWEGO:

- olej ten wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwwirusowe i grzybobójcze

- hamuje m.in. rozwój bakterii odpowiedzialnych za powstawanie próchniczy oraz jest nieprzejednany w walce z gronkowcem złocistym, będącym przyczyną wielu dolegliwości skórnych, jak egzema, uczulenia, wysypka

- oczyszcza organizm z toksyn

- hamuje rozwój takich chorób mózgu, jak Alzheimer czy choroba Parkinsona (dzięki zwiększonej produkcji ciał ketonowych w mózgu),

- wspomaga gojenie ran,

- oczyszcza zatoki, uwalnia organizm od toksyn

- żuty lub ssany poprawia odczuwanie smaków i stan jamy ustnej (likwiduje brzydki zapach, rozwiązuje problem krwawiących dziąseł). Takie jego zastosowanie pozwala też na uzyskanie śnieżnobiałego uśmiechu! Idealnie nadają się do tego saszetki do wybielania zębów : TUTAJ

Więcej informacji o oleju kokosowym znajduje się na naszym blogu: TUTAJ

Napisz opinię

Olej kokosowy tłocz na zimno 900ml nieraf zap Aura

Odpowiedni do użytku spożywczego oraz kosmetycznego - nawilża skórę i włosy.

Wzmacnia odporność i chroni przed infekcjami.

Napisz opinię

Produkty powiązane

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0