Nasiona na kiełki groch 50g eco Dary Natury

Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Kiełki grochu  są słodkie, lekko chrupiące. Zawierają dużo żelaza, mikroelementów oraz witaminy A, C, B. Wzmacniają organizm. 

Więcej szczegułów

Nowy produkt

2,48 zł

2,48 zł za szt.

- +

Dodaj do porównania

 
Opis

GROCH - NASIONA NA KIEŁKI EKO 50G

Kiełki są bogatym źródłem składników pokarmowych – witamin, aminokwasów (niezbędnych do budowy ludzkiego białka), błonnika, kwasów nukleinowych, chlorofilu i składników mineralnych, działają jak zastrzyk energii życiowej, a dzięki zawartej w nich dużej ilości witaminy C, która wzmacnia odporność, możemy uniknąć wiosennych infekcji.

Kiełki są lekkostrawne i dobrze przyswajane przez ludzki organizm, posiadają dużą wartość odżywczą, a przy tym są niskokaloryczne.

Zawarte w kiełkach flawonoidy pobudzają w wątrobie wydzielanie żółci niezbędnej do sprawnego trawienia, zwłaszcza tłuszczów. W związku z tym powinny też stanowić jeden ze składników diety osób odchudzających się - Kaloryczność 31 kcal. 

Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety, są również bogatym źródłem magnezu i potasu, które mają ogromny wpływ na nasz nastrój i dobrą formę.

Fantastycznym źródłem żelaza i łatwo przyswajalnego białka są kiełki np. lucerny (przez Arabów nazwaną Alf-al-fa – ojciec wszelkiego pożywienia), szczególnie polecane wegetarianom.

Kiełkami można wzbogacić i upiększyć zupy, dania główne, warzywa duszone, pasty, sosy, kanapki, surówki, sałatki i inne.

Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

Sposób użycia:

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:

Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę.

Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią.

Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra.

Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.

W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.

Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Skład:

groch nasiona 100%

Opakowanie:

50g

Napisz opinię

Nasiona na kiełki groch 50g eco Dary Natury

Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Kiełki grochu  są słodkie, lekko chrupiące. Zawierają dużo żelaza, mikroelementów oraz witaminy A, C, B. Wzmacniają organizm. 

Napisz opinię

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0