Nasiona na kiełki wiesiołek 30g eko Dary Natury

Kiełki wiesiołka zawierają spore ilości cynku, żelaza, jodu, litu, manganu, selenu, a także witaminę A, C, E, PP oraz witaminy z grupy B. Regulują procesy trawienne, pozytywnie wpływają na pracę wątroby i jelit, poprawiają stan skóry i paznokci, wzmacniają organizm. Kiełki z nasion wiesiołka charakteryzują się ostrym i wyraźnym smakiem.

Więcej szczegułów

Nowy produkt

1,65 zł

1,65 zł za szt.
Chwilowo niedostępny. Czekamy na dostawę.

Dodaj do porównania

 
Opis

Zarodki i kiełki świeże są smaczne i wzbogacają nasz jadłospis. Najlepsze są spożywane na surowo ponieważ nie tracą  swych wartości odżywczych.

Zawierają skoncentrowane ilości cennych składników mineralnych, witamin, białka i enzymów, które są łatwo przyswajalne przez organizm, któremu dostarczają wszystkie konieczne do życia substancje witalne i  usuwają możliwe objawy niedoborowe, nie obciążając przy tym systemu trawiennego.

Kiełki wiesiołka zawierają spore ilości cynku, żelaza, jodu, litu, manganu, selenu, a także witaminę A, C, E, PP oraz witaminy z grupy B.

Osoby, które jedzą kiełki, mają zdrowsze serce, skórę, włosy, nerwy i mózg, obniża się im również poziom cholesterolu we krwi oraz wzmacnia układ odpornościowy.

Dodatkowym atutem kiełków i ich domowej uprawy jest to, że trafiają one na nasz talerz prosto z naszej kiełkownicy/słoika/parapetu i nie tracą swoich wartości odżywczych podczas transportu. 

Kiełki są też niskokaloryczne i lekkostrawne, są świetnym źródłem białka i błonnika, sprzyjają osobom na różnego rodzaju dietach. 

Kiełki z nasion wiesiołka:

Są źródłem makro i mikroelementów, enzymów, witamin z grupy B.

Korzystnie wpływają na:

  • procesy trawienne,
  • pracę wątroby i jelit,
  • stan skóry i paznokci,
  • wzmocnienie organizmu.
Kiełki z nasion wiesiołka charakteryzują się ostrym i wyraźnym smakiem.
Sposób użycia:

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:

Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę.

Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.

W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.

Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Skład: wiesiołek nasiona 100%
Opakowanie: 30g

Napisz opinię

Nasiona na kiełki wiesiołek 30g eko Dary Natury

Kiełki wiesiołka zawierają spore ilości cynku, żelaza, jodu, litu, manganu, selenu, a także witaminę A, C, E, PP oraz witaminy z grupy B. Regulują procesy trawienne, pozytywnie wpływają na pracę wątroby i jelit, poprawiają stan skóry i paznokci, wzmacniają organizm. Kiełki z nasion wiesiołka charakteryzują się ostrym i wyraźnym smakiem.

Napisz opinię

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0