Nasiona na kiełki fasola mung 50g eco Dary Natury

Kiełki fasoli Mung stanowią bogate źródło białka oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, cynku i witamin:E, B2,B1,B6,B3. Ponadto obniżają poziom złego cholesterolu. Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.

Więcej szczegułów

Nowy produkt

2,48 zł

2,48 zł za szt.
Chwilowo niedostępny. Czekamy na dostawę.

Dodaj do porównania

 
Opis

FASOLA MUNG - NASIONA NA KIEŁKI EKO 50G

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

ZALETY:

- Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych czy warzyw mają wyjątkowo dużą wartość odżywczą,

- wszechstronne zastosowanie: w sałatkach, na kanapkach, z twarożkami, jajami na twardo, masłem czy majonezem,dodatek do zup, sosów czy makaronu, 

- są bogate w składniki mineralne i witaminy, m.in witaminy A,B,C,E,H,

- zapewniają także dużą ilość wapnia, żelaza, magnezu, potasu oraz biotyny, cynku i selenu,

- dostarczają także mikroelementów (lit, chrom),

- obniżają poziom cholesterolu,

- chronią przed anemią,

- regenerują i zwiększają odporność,

- działają korzystnie na włosy,

- odchudzają i odmładzają

Sposób użycia:

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:

Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę.

Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią.

Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra.

Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.

W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.

Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Skład:

fasola Mung nasiona 100%

Opakowanie: 50g

Napisz opinię

Nasiona na kiełki fasola mung 50g eco Dary Natury

Kiełki fasoli Mung stanowią bogate źródło białka oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, cynku i witamin:E, B2,B1,B6,B3. Ponadto obniżają poziom złego cholesterolu. Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.

Napisz opinię

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0