Naczynie do kiełków Kiełkownica

Naczynie do hodowli kiełków w domu!

Dzięki naczyniu do kiełkowania możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściwościami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków. Bez problemu pozwoli mieć w domu świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw,które mają wyjątkową wartość odżywczą.

Więcej szczegułów

Reduced price!
eco-292
Nowy produkt

28,48 zł

29,98 zł

-5%

28,48 zł per szt.

- +

Dodaj do porównania

 
Opis

Uprawa kiełków w domu to prawdziwa przyjemność. Z kiełkownicą jest to niezwykle proste, nie wymaga dużych nakładów czasu, a do tego przynosi błyskawiczne efekty, więc nawet niecierpliwe osoby z pewnością będą zadowolone.

Kiełkownica jest wygodna w użytkowaniu. Naczynie do kiełkowania pozwala na jednoczesne kiełkowanie trzech różnych rodzajów nasion na różnych poziomach.

Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Bogate są w najcenniejsze dla zdrowia składniki: witaminy A, B, C, E, H. 

Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, siarki, magnezu, potasu oraz biotynę, cynk, selen, jak również mikroelementy - lit, chrom.


Skład Urządzenia:

1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury);

2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion);

3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność);

4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu);

5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).

Używając naczynia do hodowli kiełków należy pamiętać, aby przed każdym zasiewem wyczyścić je starannie i opłukać zimną wodą. Naczynie do kiełkowania powinno być ustawione na równej powierzchni, a nasiona na poszczególnych szalkach ułożone tylko w jednej (luźnej) warstwie.

Warto pamiętać, że bez względu na wybór metody hodowli, kiełki są „ciepłolubne” (rosną w temperaturze 18 stopni lub wyższej) i wymagają regularnego nawadniania. Czas kiełkowania różnych nasion wynosi 2-7 dni i zależy od ich rodzaju, ilości światła oraz temperatury otoczenia. 

Wyhodowanie kiełków trwa od 3 do 5 dni.

Nasiona kiełkują w różnych warunkach, a najlepsze są dzień do półtora po wykiełkowaniu.

Można je przechowywać w lodówce około 3 dni a potem nie nadają się do spożycia.

ZALETY SPOŻYWANIA KIEŁKÓW:

Spożywanie ich zaleca się niemal każdemu, także dzieciom i osobom starszym

- podnoszą odporność dzięki wysokiej wartości odżywczej

- są skoncentrowanym źródłem witamin i składników mineralnych

- przeciwdziałają starzeniu się

- dodają urody

- leczą stany zapalne i różnego typu infekcje

- idealnie sprawdzają się przy odchudzaniu

- dodają energii i witalności na co dzień

- wzmacniają ciało, chronią układ krążenia

- pomocne przy leczeniu anemii

- Do obecnych w kiełkach minerałów zaliczyć można żelazo, cynk, wapń, fosfor, magnez i wiele innych.

Kiełki można używać jako dodatek prawie do wszystkiego - dań na ciepło, zimnych przekąsek, sałatek, kanapek.

Napisz opinię

Naczynie do kiełków Kiełkownica

Naczynie do hodowli kiełków w domu!

Dzięki naczyniu do kiełkowania możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściwościami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków. Bez problemu pozwoli mieć w domu świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw,które mają wyjątkową wartość odżywczą.

Napisz opinię

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0