Jogurt L+ - Bakterie saszetka Kempisty, Leczenie Żywieniem
Jogurt L+ - Bakterie saszetka Kempisty, Leczenie Żywieniem
Jogurt L+ - Bakterie saszetka Kempisty, Leczenie Żywieniem
Jogurt L+ - Bakterie saszetka Kempisty, Leczenie Żywieniem
Jogurt L+ - Bakterie saszetka Kempisty, Leczenie Żywieniem
Jogurt L+ - Bakterie saszetka Kempisty, Leczenie Żywieniem

EKO Jogurt L+ bakterie liofilizowane

5060851310289
31,49 zł

(28,85 zł szt)

Brutto
Produkt dostępny

Możliwy odbiór osobisty w sklepie Ecoshop Brzeg

Jogurt L + ma korzystne działanie na przewód pokarmowy: poprawa trawienia i wchłaniania pokarmów, lepsza perystaltyka jelit, wytwarzane przez bakterie substancje takie jak m.i.n. kwas mlekowy powodują zwalczanie szkodliwych bakterii, grzybów, przeciwdziałając zakażeniom i stanom zapalnym.

zegarek

Zamów do 12:00 wyślemy tego samego dnia roboczego

inpost

Wysyłka już od 9,99 zł

inpost

Zamów TERAZ i odbierz za 30 minut w sklepie

inpost

Darmowa dostawa już od 200 zł

 

EKO Jogurt L+

Data przydatności 04/2024

Cena dotyczy 1 saszetki

Eko Jogurt + zawiera kultury bakterii: 

  • Streptococcus thermophilus,
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
  • Lactobacillus acidophilus
  • oraz Bifidobacterium lactis.

1 szt = saszetka wystarcza na 1 litr mleka

  • należy używać tylko świeżego mleka (mleko sklepowe oznaczone jako "świeże" pasteryzowane z lodówki) krowiego, koziego lub owczego, jogurt na napojach roślinnych może nie dać podobnego efektu (inna gęstość i smak)
  • do namnażania NIE nadaje się mleko UHT i bez laktozy).
  • Z 1 saszetki otrzymujemy pierwszy litr Jogurtu L+. Taki jogurt nadaje się do wielokrotnego namnażania przy zachowaniu higienicznych warunków przygotowania i przechowywania. Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie, lub spożywamy zrobiony jogurt i pod koniec zostawiamy około 4 łyżki.

Dokładna instrukcja wykonania jogurtu znajduje się na opakowaniu

Jogurt L+

Wytworzone w domu produkty nie podlegają obróbce przemysłowej, dlatego bakterie w nich zawarte są żywe i korzystnie działają na nasz organizm. 

Wspaniale smakują zarówno same jak i w połączeniu z owocami, płatkami zbożowymi i innymi dodatkami.

 

 

Jogurt L+ poleca się przy:

  • zaburzeniach trawienia i przyswajania
  • zakażeniach Helicobacter pylori oraz grzybicy przewodu pokarmowego
  • zgadze, wrzodach żołądka i dwunastnicy
  • skłonności do biegunek
  • wzdęciach i zaparciach
  • po kuracji antybiotykowej
  • w chorobach przewlekłych
  • przy długotrwałym stosowaniu leków
  • w celu wzmocnienia odporności
  • przy przewlekłym stresie
  • w alergiach
  • dla osób uprawiających sport

Jogurt L+ właściwości

  • reguluje pracę przewodu pokarmowego, zapobiegając biegunkom i zaparciom.
  • zawiera bogactwo dobrze przyswajalnych składników odżywczych: witaminy m.in. A, C, witaminy z grupy B : B1, B2,B5 (kwas pantotenowy), B6, B12 , PP, kwas foliowy, witaminy D, E, H, K, łatwo przyswajalny wapń, żelazo i aminokwasy.
  • Obecność żywych bakterii i wytworzonych przez nie substancji m.in. kwasu mlekowego sprzyja regeneracji prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, poprawia trawienie i przemianę materii oraz wspomaga odchudzanie.
  • Działa przeciwgrzybiczo i zapobiega rozwojowi szkodliwych mikroorganizmów w jelitach.
  • Wspomaga układ odpornościowy.
  • Poprzez zwiększone przyswajanie wapnia i fosforu zapobiega osteoporozie.
  • Zmniejsza objawy nietolerancji laktozy. Nie zawiera glutenu.
  • Będąc wysokowartościowym odżywczo produktem, jest jednocześnie lekkostrawny i łatwo przyswajalny.
  • Reguluje poziom cholesterolu
  • Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość).
  • Zawiera dużą ilość witamin m.in. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.
  • Składniki mineralne to m.in. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie, a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany. 

 

Jogurt L+ nadaje się do produkcji sera. 

Bakterie liofilizowane jogurtu L+ są wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soi, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.

Zgodność

Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003

FILM INSTRUKTAŻOWY

(do mieszania i przechowywania nie należy używać metalowych przedmiotów)

Producent: Sun And Food

31 Przedmioty
5060851310289
No reviews

Zobacz także

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji