Jogurt L+ Sun and Food

Jogurt L+ bakterie do namnażania , oryginalna saszetka Kempisty.

Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Różne grupy bakterii wspierają się nawzajem w korzystnym działaniu na nasz organizm. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.

Więcej szczegułów

Reduced price!
eco-160
Nowy produkt

27,55 zł

29,00 zł

-5%

27,55 zł per szt.
10

- +

Dodaj do porównania

 
Opis

Jogurt L+ bakterie do namnażania , oryginalna saszetka Kempisty

Zawiera kultury bakterii:

Streptococcus thermophilus

Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis

Lactobacillus acidophilus

Bifidobacterium lactis

Z 1 szt saszetki otrzymujemy 1 litr jogurtu. Produkt do wielokrotnego namnażania.

Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.

Oprócz tego, ze jogurt L + ma korzystne działanie na przewód pokarmowy. Wytworzone w domu produkty nie podlegają obróbce przemysłowej, dlatego bakterie w nich zawarte są żywe i korzystnie działają na nasz organizm. Wspaniale smakują zarówno same jak i w połączeniu z owocami, płatkami zbożowymi i innymi dodatkami.

Zalety jogurtu L +

Zawiera bogactwo dobrze przyswajalnych składników odżywczych: witaminy m.i.n. A, C, witaminy z grupy B : B1, B2,B5 (kwas pantotenowy), B6, B12 , PP, kwas foliowy, witaminy D, E, H, K, łatwo przyswajalny wapń, żelazo i aminokwasy. Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość).

Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie, a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany. 

Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soji, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.

Wg dr Jadwigi Kempisty najlepsze efekty dla naszego układu pokarmowego daje spożywanie codziennie: rano 1 szklanka jogurtu, w południe i wieczór po 1 szklance kefiru.

Nasze kultury bakterii są uznane międzynarodowo jako bezpieczne do spożycia.

Ze względu na właściwości zdrowotne sposób dawkowania naszych bakterii może być różny w różnych krajach, z racji różnych przepisów prawnych.

Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003

Masa netto: 4,9g +/-0,05g

Napisz opinię

Jogurt L+ Sun and Food

Jogurt L+ bakterie do namnażania , oryginalna saszetka Kempisty.

Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Różne grupy bakterii wspierają się nawzajem w korzystnym działaniu na nasz organizm. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.

Napisz opinię

 
Komentarze(6)
2017-05-20
Zadowolona

Kupiłam po raz kolejny. Wszystko jest ok, choć jeżeli namnażam rzadziej niż co 3 dni jogurt robi się kwaśniejszy. Polecam zamiast balsamu na włosy, o wiele lepszy niż te chemiczne cuda ze sklepów!

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2017-04-19
Zadowolona

Kupiłam kolejnuy, poprzedni wystarczył mi na 4 miesiące.

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2017-01-15
Wyśmienity

Po kuracji antybiotykowej przywrócił mnie do równowagi. Jest pyszny więc jem codziennie. Praktycznie wyeliminowaam śmietanę z kuchni. Slyszałam że przekwaszony tj. po 4-5 dniach ma jeszcze lepsze właściwości niż ten "świerzo" odnowiony.

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2017-01-13
Tomasz

Ogólnie jestem zadowolony

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2017-01-12
Jola

Namnażam od trzech miesięcy, co prawda w różnych odstępach czasu. Ostatnio zrobił się bardziej wyrazisty w smaku ale to akurat nikomu w domu nie przeszkadza więc jest super.

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2017-01-10
Marek

Świetny jogurt. Polecam wszystkim którzy dbają o zdrowie.

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Napisz swoją opinię!

 

Terapia jogurtowa jak zacząć ? 

Terapię jogurtową rozpoczynamy od jogurtu L+. Dzięki zawartym w nim bakteriom zostaje przywrócona prawidłowa flora bakteryjna przewodu pokarmowego. Szczególnie ważny jest Acidophilus, którego działanie wspomaga leczenie chorób przewodu pokarmowego spowodowanych przez Helicobacter pylori.

Po 14 dniach dołączamy kefir. Rano w dalszym ciągu pijemy jogurt L+ a w południe i wieczorem kefir. Zawarty w kefirze CO 2 powoduje lepsze przesuwanie pokarmu w jelitach, szczególnie w jelicie grubym. Zawiera on również bardzo dużą ilość kwasu mlekowego.

Dzięki tym walorom powoduje tzw."oczyszczanie" organizmu. (Pokarm, który zbyt długo przebywa w jelicie grubym, wytwarza toksyny, które dostają się do krwi. Powoduje to poranną ospałość, brak energii).

Pijemy więc rano jogurt L+ a w południe i wieczorem kefir, łącznie nawet 1 litr dziennie. W krajach wschodu kefir nazywany jest "płynem rozkoszy", ponieważ daje dużo energii. Nadaje się dla osób wykonujących duży wysiłek fizyczny oraz dla odchudzających się.

WYTWARZANIE:

Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego, koziego lub z nasion,nie UHT.

  1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp. 80°C aby zabić obce bakterie (na powierzchni mleka pojawia się pierwszy kożuszek). Jeżeli używamy mleka pasteryzowanego lub z ziaren podgrzewamy je tylko do temp. 42°

  2. Przelewamy mleko do naczynia ( np. szklanego słoika ) i studzimy do temp. około 42°C.

    WAŻNE:naczynie musi mieć szczelną pokrywkę!!

  3. Dopiero teraz otwieramy saszetkę z bakteriami, wsypujemy do mleka, mieszamy i szczelnie zamykamy naczynie.

  4. Zostawiamy do fermentacji do 16 godzin w temperaturze około 42°C aż do uzyskania właściwej gęstej konsystencji. W tym celu możemy wstawić słoik do garnka z bardzo ciepłą wodą sięgającą poniżej poziomu zakrętki lub nagrzanego wcześniej piekarnika, albo zawinąć w koc.

    Unikamy wstrząsania naczyniem!

    Uwaga!

    Pierwsze namnożenie jeśli nie wychodzi można trzymać nawet do 24 godzin!

  5. Po skwaszeniu zdejmujemy pokrywkę i przechowujemy w lodówce.

KOLEJNE NAMNAŻANIE:

Następne namnażanie najlepiej przeprowadzić w ciągu pierwszych 3 dni, a nie później niż 7 dni od wytworzenia poprzedniego produktu (im starszy zakwas tym gorzej się namnaża).

Na każdy litr nowo przygotowanego mleka (wg pkt. 1 i 2) dajemy 4 łyżki z poprzednio wytworzonego produktu i postępujemy jak poprzednio.

Namnażanie możemy powtarzać wielokrotnie, również ilościowo, aż do chwili kiedy produkt straci swoje właściwości: konsystencję i zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić nową kulturę bakterii.

Namnożony produkt może być przechowywany w lodówce do 7 dni, w saszetce wg terminu przydatności do użycia (saszetkę należy również przechowywać w lodówce).

Z 1 szt saszetki otrzymujemy 1 litr jogurtu. Produkt do wielokrotnego namnażania.

Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.                                                                              

FILMY:

Walka z Helicobacter pylori

Zdrowe żywienie - Jadwiga Kempisty

Odchudzanie i żywienie w otyłości - Jadwiga Kempisty

Zdrowe żywienie - Jadwiga Kempisty

Zdrowe jajko - Jadwiga Kempisty

Stół Wielkanocny - Jadwiga Kempisty

Zdrowe masło - Jadwiga Kempisty

UWAGA: W okresie letnim paczki z bakteriami wysyłane są od poniedziałku do czwartku.

Produkty powiązane

12 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0