Kawa z topinamburem z korzeniem mniszka Bio 200g

Kawa ekologiczna z topinamburem, aromatyczna z dodatkiem goździków i cynamonu. Ma wspaniały smak i aromat, idealna dla cukrzyków. Ma bardzo niski indeks glikemiczny. Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest bogate w witaminę C i B1. Znajdziemy w nim sporą dawkę krzemu.

Więcej szczegułów

Nowy produkt

12,67 zł

12,67 zł za szt.
Uwaga : Ostatnie sztuki!

- +

Dodaj do porównania

 
Opis

Ekologiczna kawa z topinamburem, z dodatkiem korzenia mniszka

Kawa obok herbaty jest podstawowym napojem pitym na co dzień. W dawnych czasach w Europie nie znano pitej dziś kawy wykonanej z nasion kawowca. Do wyrobu napoju w charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców. Z kawy wyprodukowanej z korzenia topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka lekarskiego można przygotować smaczny i zdrowy napój.

Ekologiczna kawa z topinamburem z dodatkiem korzenia mniszka jest idealnym napojem dla cukrzyków.

  • Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest bogate w witaminę C i B1.
  • Ma także bardzo niski indeks glikemiczny.
  • Cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków.
  • znakomite źródło niezbędnych mikroelementów, zwłaszcza miedzi, magnezu, potasu, wapnia, sodu, żelaza i fosforu

Dodatek mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciw cukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz powoduje, że nasz produkt działa pobudzająco i odtruwająco na organizm oraz reguluje trawienie.

Kawa dostarcza wszystkich cennych składników odżywczych, z których słynie topinambur. Za najwartościowszy uchodzi inulina - węglowodan gromadzony przez rośliny i zużywany na różnych etapach ich rozwoju. W ziemniakach taką samą rolę odgrywa skrobia, przekształcana w naszym organizmie w glukozę - cukier złożony. Z inuliny powstaje znacznie korzystniejszy cukier prosty - fruktoza, dobrze tolerowany nawet przez diabetyków.

Zawiera także krzem - większość ludzi cierpi na niedobór tego minerału, ponieważ rzadko występującego w naszych posiłkach. Tymczasem zapewnia on zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci, a także utrzymuje w dobrym stanie naczynia krwionośne, zapobiegając odkładaniu się w nich cholesterolu. Krzem pozytywnie wpływa na stawy, ponieważ odgrywa ważną rolę w procesie mineralizacji kości.

Topinamburową kawę warto spożywać, gdy chcemy poprawić przemianę materii, wzmocnić układ odpornościowy i przezwyciężyć przewlekłe uczucie zmęczenia.

Produkt sprawdzi się w profilaktyce cukrzycy, chorób serca i naczyń oraz przy niewydolności nerek czy arytmii.

SKŁADNIKI:

prażone kłącze topinamburu* (60%), prażony korzeń mniszka lekarskiego* (37%), kardamon*, cynamon*, goździki* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg upodobań.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym miejscu.

Napisz opinię

Kawa z topinamburem z korzeniem mniszka Bio 200g

Kawa ekologiczna z topinamburem, aromatyczna z dodatkiem goździków i cynamonu. Ma wspaniały smak i aromat, idealna dla cukrzyków. Ma bardzo niski indeks glikemiczny. Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest bogate w witaminę C i B1. Znajdziemy w nim sporą dawkę krzemu.

Napisz opinię

Produkty powiązane

24 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0