Książka "Dieta, która żywi i leczy"

Odżywiając się właściwie możemy zapobiegać wielu chorobom, chronić organizm przed stresem oraz skutkami skażonego środowiska. Współczesne badania naukowe ewidentnie wskazują, że sposób odżywiania i dobór składników żywieniowych mają duży wpływ na powstawanie rozmaitych chorób, w tym nowotworowych.

Więcej szczegułów

9788393205707
Nowy produkt

45,00 zł

Uwaga : Ostatnie sztuki!

- +

Dodaj do porównania

 
Opis

Organizm człowieka składa się z około 63 procent wody, 22 procent białka, 13 procent tłuszczu i 2 procent składników mineralnych i witamin. Każda cząsteczka pochodzi z tego, co zjesz i wypijesz, dlatego jedzenie pokarmu najwyższej jakości w odpowiednich ilościach pomoże ci osiągnąć i zachować zdrowie i witalność oraz uchroni Cię od chorób.

Spis rozdziałów:
Słowo wstępne 7
Od autorki 9
1. Współczesna żywność – jej zalety i wady ●11
2. Składniki odżywcze w codziennej diecie ● 31
3. Czy każdy rodzaj żywności jest pokarmem dla człowieka? ●68
4. Produkty zwierzęce a zdrowie ●87
5. Używki ●110
6. Przyprawy ●118
7. Zasady zdrowego odżywiania ●146
8. Talerz świadomego konsumenta ●158
9. Czym ugasić pragnienie? ●189
10. Pierwsze kroki w kierunku zdrowia ●198
Bibliografia ● 201
ISBN 978-83-932057-0-7
Stron 208
Format 16 x 23 cm
Wydawca: Agnieszka Biernat
Wydawnictwo Autorskie

Napisz opinię

Książka "Dieta, która żywi i leczy"

Odżywiając się właściwie możemy zapobiegać wielu chorobom, chronić organizm przed stresem oraz skutkami skażonego środowiska. Współczesne badania naukowe ewidentnie wskazują, że sposób odżywiania i dobór składników żywieniowych mają duży wpływ na powstawanie rozmaitych chorób, w tym nowotworowych.

Napisz opinię

 
Komentarze(1)
2015-10-28
Warta polecenia

Vademecum zdrowego odżywiania. Fajna książeczka dająca ogólne wytyczne jak żyć zdrowo.

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Napisz swoją opinię!

Produkty powiązane

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0