Galgant mielony Bio 40g Lebensbaum

Galgant jest to roślina pochodząca z Azji południowo-wschodniej. Dzieki szerokiemu zastosowaniu w kuchni oraz medycynie nazywana jest "cudowną przyprawą". W medycynie św. Hildegardy stosowana przy dolegliwościach trawiennych oraz sercowych.

Więcej szczegułów

Nowy produkt

10,42 zł

10,42 zł za szt.
Chwilowo niedostępny. Czekamy na dostawę.

Dodaj do porównania

 
Opis

GALGANT należy do rodziny imbirowatych.

Aromatyczny, ostry, odrobinę piekący i ździebko gorzkawy. Stosowany do przyprawiania zupy, mięsa pieczonego, gulaszu, ryb, a nawet dżemów owocowych.

Ogólnie wzmacnia serce, przyspiesza trawienie i nie dopuszcza do powstawania wrzodów żołądka. 

ZALETY:

- pomocny przy bolesnych miesiączkach

- dla wrzodowców na piekące zgagi i niestrawności,

- Goryczki zawarte w galgancie przyspieszają trawienie i zabijają Helicobacter pylori – podstępne bakterie, które przyczyniają się do powstawania wrzodów żołądka.

- święta Hildegarda z Bingen zalecała stosowanie alpinii lekarskiej zwłaszcza na wzmocnienie serca, popraw krążenia i trawienia, oraz na apetyt.

Świeże i mielone kłącze mają udokumentowane naukowo i klinicznie właściwości przeciwzapalne, rozkurczowe, antybakteryjne, przeciwreumatyczne i przeciwwymiotne,
 - Poprawia trawienie i ogólną przemianę materii. Leczy niestrawność, wzdęcia, bóle brzucha, nudności, wymioty.
- Zmniejsza nieprzyjemny zapach z ust,
- Znosi objawy choroby lokomocyjnej, 
- Pobudza apetyt,
- Poprawia wydajność psychiczną i fizyczną. Zalecana jest więc w osłabieniu i przemęczeniu,
- Pobudza krążenie krwi w mięśniach i skórze. 
- W średniowieczu stosowany jako afrodyzjak!
- Polecana na bóle reumatyczne

Kraj pochodzenia składników: Wietnam

Kraj producenta: Niemcy

SKŁADNIKI:

Galgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Napisz opinię

Galgant mielony Bio 40g Lebensbaum

Galgant jest to roślina pochodząca z Azji południowo-wschodniej. Dzieki szerokiemu zastosowaniu w kuchni oraz medycynie nazywana jest "cudowną przyprawą". W medycynie św. Hildegardy stosowana przy dolegliwościach trawiennych oraz sercowych.

Napisz opinię

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Porównanie 0