NASIONA NA KIEŁKI


Nasiona do kiełkowania – moc zdrowia prosto z natury!

Jeśli pragniesz wzbogacić swoją codzienną dietę o naprawdę zdrowy dodatek, to kiełki będą idealnym wyborem. Te niewielkie roślinki zawierają w sobie mnóstwo witamin, minerałów i antyoksydantów, często kilka razy więcej niż same warzywa, które później z nich wyrastają. Oczywiście na półkach sklepowych możemy znaleźć już gotowe kiełki do zjedzenia, ale stanowią one dość ryzykowny wybór, gdyż źle przechowywane szybko ulegają pleśnieniu, co ciężko jest sprawdzić, wybierając szczelnie zapakowane gotowe kiełki. 

Dlatego najzdrowszą i najbezpieczniejszą opcją jest wybór nasion do kiełkowania i posadzenie kiełków we własnym domu. Domowa hodowla daje gwarancję, że serwujemy sobie i swojej rodzinie najzdrowszą postać kiełków. 

W ofercie sklepu Ecoshop znajdziecie bogaty wybór tych produktów. Ich dodatkową zaletą jest fakt, iż są w pełni ekologiczne, co oznacza, że pochodzą z nieskażonych, czystych naturalnie upraw pozbawionych styczności z zanieczyszczeniami i metalami ciężkimi. Nasiona na kiełki bio zawierają również najwyższe możliwe stężenie witamin, minerałów i antyoksydantów. Są zatem prawdziwą bombą zdrowotną.

Kiełki – szeroki wybór nasion ekologicznych

Wśród naszego asortymentu znajdują się nasiona do kiełkowania z brokułu, buraka, rzeżuchy, soi, fasoli mung, słonecznika, wiesiołka i wielu innych, bogatych odżywczo roślin. Nasiona na kiełki bio są łatwe i szybkie w uprawie. Wystarczy wysypać zawartość torebki na wilgotną ligninę i poczekać kilka dni. Po upływie czasu kiełki są gotowe do zbirów. By zapewnić sobie maksymalną wygodę podczas uprawy kiełków, warto wyposażyć się w profesjonalną kiełkownicę. Dzięki niej hodowanie kiełków staje się łatwiejsze, a do tego minimalizujemy ryzyko zgnicia nasionek, o co łatwo przypadku uprawy kiełków na ligninie lub wacie.

W Ecoshop oferujemy kilka rodzajów kiełkownic, z których najpopularniejsze to wersja miseczkowa, a także szklana słoikowa.

Jeśli natomiast dopiero planujecie rozpocząć swoja przygodę z uprawą nasion do kiełkowania, polecamy sięgnąć po książkę dostępną w tej kategorii pt. „Kiełki. Neutralny energetyk”. Dowiecie się z niej, dlaczego warto wzbogacić swoją dietę o te drogocenne rośliny oraz, który ich rodzaj będzie najlepszy w Waszym przypadku. Każde kiełki posiadają bowiem swoje unikatowe właściwości prozdrowotne.

Kiełki nasiona – jak jeść?

Nasiona do kiełkowania po wyrośnięciu możemy od razu dodawać do potraw. Znakomicie sprawdzą się jako dodatek na kanapki albo do sałatek. Niektóre z nich posiadają bardzo wyrazisty smak np. kiełki rzeżuchy. Znakomicie zatem spełnią również rolę przyprawy. Sposobów na jedzenie kiełków jest naprawdę sporo. Właściwie ogranicza Was wyłącznie Wasza kulinarna wyobraźnia. Inspirujące pomysły na przepisy potraw z kiełkami w roli głównej znajdziecie także oferowanej przez nas książce.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji