Logowanie | Rejestracja
Koszyk: 0
Masz pytania? Zadzwoń
+ 48 77 546 74 17
pon - pt: 8:00 - 16:00
   8:00 -
16:00
Ecoshop
ul Towarowa 10 / 4
49-300 Brzeg
Tel.: 077 546 74 17
czynne pon - pt 8:00 - 16:00
e-mail: biuro@ecoshop.com.pl
mBank
57 1140 2004 0000 3002 6092 3129
Produkt:

JOGURT L+ - bakterie saszetka Kempisty

Cena: 29,00 zł
Ilość:

Opis produktu
\
Opinie
\
Zadaj pytanie

NOWOŚĆ  W LECZENIU ŻYWIENIEM

Jogurt L+
Zawiera kultury bakterii :
Lactococcus acidophilus
Bifidobakterium lactis
Streprococcus thermophilus

ZALETY DOMOWEGO JOGURTU
Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość).

Zawiera dużą ilość witamin m.in. A, B12, B2, K2. Witamina B2 to typowa witamina młodości. Witamina B12 bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.

Składniki mineralne to m.in. duża ilość wapnia organicznego. Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie, a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.

Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.
Bakterie nie są modyfikowane genetycznie.
Nie zawiera glutenu.

Wg dr Jadwigi Kempisty najlepsze efekty dla naszego układu pokarmowego daje spożywanie codziennie: rano 1 szklanka jogurtu, w południe i wieczór po 1 szklance kefiru.


Wytwarzanie:
Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego, koziego lub sojowego
1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp. 80°C, aby zabić obce bakterie (pojawia się pierwszy kożuszek)
2. Przelewamy mleko do naczynia: termosu, naczynia ceramicznego, garnka lub jogurtownicy- studzimy do temp. 42°C (zdolne do picia). Następnie wsypujemy zawartość 1 saszetki i dokładnie mieszamy – zamykamy
3. Zostawiamy do fermentacji na 6-7 godzin w temp 42°C (w pobliżu kaloryfera). Im dłużej jogurt będzie fermentował, tym mocniejszy będzie smak i kwasowość. Podczas fermentacji unikać wstrząsów naczynia.
4. Po skwaszeniu wstawiamy do lodówki na 6-12 godzin celem dojrzewania
5. Tak przygotowany jogurt nadaje się do spożycia, ale również stanowi źródło bakterii do następnego przetwarzania. Na każdy litr nowo przygotowanego mleka dajemy 4 łyżki stołowe z poprzednio wytworzonego jogurtu. Mieszamy, pozostawiamy do skwaszenia itd. Rozmnażanie możemy powtarzać wielokrotnie, również ilościowo, aż do chwili, gdy jogurt straci swoje właściwości – konsystencję, zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić nową kulturę bakterii.
Jogurt może być przechowywany w lodówce 7 dni, w saszetce 12 m-cy (saszetkę też należy przechowywać w lodówce)

Z naszego jogurtu mogą Państwo zrobić ser. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia jak i celów kosmetycznych.
Życzymy Państwu dużo przyjemności przy przetwarzaniu mleka.

W okresie letnim paczki z bakteriami wysyłane są od poniedziałku do czwartku

Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003

Producent: Labolatorium Bakteriologiczne
IP Ingretients GmbH
Suderlugum – Niemcy

Importer: Specjalistyczny Gabinet Lekarski
www.leczeniezywieniem.pl
tel. 784186618, 691033877

W sprzedaży również

Jogurt naturalny
Kwaśne mleko
Kefir
Książka " Leczenie żywieniem "



FILMY

Walka z Helicobacter pylori

 

 

Zdrowe żywienie - Jadwiga Kempisty

 

Odchudzanie i żywienie w otyłości - Jadwiga Kempisty 


 

Zdrowe żywienie - Jadwiga Kempisty 

 

Zdrowe jajko - Jadwiga Kempisty


 

Stół Wielkanocny - Jadwiga Kempisty

 

Zdrowe masło - Jadwiga Kempisty



 
 
 


Ocena: 1 10
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Klienci kupujący ten produkt zakupili również :

Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w nasyzm sklepie? Wpisz swój adres e-mail!

   8:00 -
16:00
Masz pytania? Zadzwoń
+ 48 77 546 74 17
pon - pt: 8:00 - 16:00
Oprogramowanie KQS.store